YogaPosten Yoga nytt i norge 2015-11-16T15:30:13Z http://wordpress-11677-26751-80697.cloudwaysapps.com/feed/atom/ WordPress YogaPosten <![CDATA[Rebekah Ravonsheed]]> http://wordpress-11677-26751-80697.cloudwaysapps.com/?p=3581 2015-11-16T15:30:13Z 2015-11-16T15:30:13Z Jeg er nylig fylt 27år og har faktisk denne mnd praktisert yoga fast i 2 år! Mitt første møte med yoga var på et treningsstudio i Stavanger for ca.6år siden. Det var en ikke så hyggelig opplevelse. Så jeg drog aldri tilbake. Noen av mine opplevelser de følgende årene etterpå var på Atha Yoga Stavanger, der fikk jeg...

The post Rebekah Ravonsheed appeared first on YogaPosten.

]]>
Jeg er nylig fylt 27år og har faktisk denne mnd praktisert yoga fast i 2 år! Mitt første møte med yoga var på et treningsstudio i Stavanger for ca.6år siden. Det var en ikke så hyggelig opplevelse. Så jeg drog aldri tilbake. Noen av mine opplevelser de følgende årene etterpå var på Atha Yoga Stavanger, der fikk jeg en gnist. Noe var tent inni meg og jeg ante ikke hva det var.

Jeg var der ikke mange ganger til å forstå hvor viktig dette egentlig var. Men livet skjedde, og jeg trakk meg unna, selv om jeg visste jeg trengte det. Endelig, for 2 år siden gikk jeg på en yoga união klasse og det som var tent inni meg brant enda sterkere nå. Jeg var blitt “bitt” av Yoga Buggen.

Jeg ble forelska, ble forelska i å ta vare på kroppen, med pusten og bevegelsen. Det var så utrolig mye jeg ikke fikk til, men det gjorde liksom ingenting. Nå var det Indo 2013-309bare å praktisere å øve på ting man syntes var vanskelig. Ting begynte å løsne opp etter hvert og jeg begynte å forstå mer hvor viktig pusten var. Jeg begynte å praktisere så mye som jeg kunne. På et tidspunkt gikk jeg på alle mulige klasser og var rett og slett betatt.

Når jeg starta med Yoga var ikke familien min overasket. Jeg har alltid vært en “hippie-havfrue-indianerjente” som er liksom “litt sånn”. Ikke at det trenger å være noe stereotype, men jeg var nå det… Når jeg sa til min mamma at “jeg tror jeg skal bli yoga lærer” så svarte hun med en “Ja, det vet jeg. Du passer det så godt”.

Jeg har funnet ut at kroppen min trenger stabilitet (YANG) og det å puste og åpne opp kroppen i lengre hold (YIN). Jeg liker utrolig godt å flyte fra en posisjon til neste som i Vinyasa. Det er nok derfor jeg ble utrolig gira på União yoga. Utfordre kroppen styrkemessig og samtidig den fine smidigheten og fleksibiliteten du trenger for å flyte grasiøst.

Min nye “ELSK” er Rocket yoga som er bare helt fantastisk. En fin blanding av Ashtanga og flotte utfordrende posisjoner. Jeg har funnet ut hvilke typer yoga jeg liker ved å gå på forskjellige timer og å kjenne på kroppen hva gjorde “nytte” for meg! Vi er jo alle forskjellige og trenger forskjellige ting. Det som er viktig for meg i en yoga klasse er at læreren er flink til å formidle hva og hvor vi skal i praksisen. At det alltid er en deilig Savasana til slutt og at kroppen fikk alt den trengte i løpet av timen. (kommer jo litt ann på hvilken type time man er ute etter den dagen).

DSCF4637

I hverdagen prøver jeg innimellom å trekke noen dype pust. Fylle opp lungene og deretter magen, også senke skuldrene litt ekstra. Å gjøre enkle ting som dette i løpet av dagen gjør virkelig stor forskjell. Jeg vet at å praktisere yoga og ha en god rutine på dette alltid! Så vil kroppen min være i god form og helsa mi vil også være god til jeg blir gammel og grå. Jeg har merket at jeg har mye bedre holdning etter å ha startet min yoga reise. Jeg har bedre og dypere pust. Meditasjon er en utrolig viktig del av å ta vare på psyken og å finne fokus innover. Og jeg klarer å ligge uten å være rastløs i Savasana nå. Dette er noen få av de mange bivirkningene av yoga. Alt blir liksom bare bedre!

Så om du er ung/gammel, gutt/jente, liten eller stor velkommen til yoga matta! Yoga er virkelig for alle. Det er ingen regel
på om du kan eller ei. Det er kun deg selv som setter begrensninger. Lytt alltid til hva kroppen trenger, men ikke bli lurt av den og si du ikke kan 😉 Yoga, pust, meditasjon kunne virkelig gjort en større forskjell om alle på vår klode hadde praktisert en form av yoga. Husk at du ikke MÅ være myk for å komme på en time! Du MÅ ikke kunne stå på hendene. Du MÅ ingenting!

Yoga starter i det små, bare møt opp på matten og gjør litt. Kanskje tar du en super lang Savasana. Det er greit, for første steget er bare å møte opp og lage en rutine på å møte opp. Og snart vil du kunne gjøre ting med kroppen du aldri har kunnet gjøre, eller kanskje du helbreder kroppen fra tidligere skader, kroniske lidelser eller emosjonelle arr. I ett samfunn der vi skal liksom klare alt, være best i alt, super mamma og super pappa så blir vi stressa og går vekk ifra hva vi egentlig skal klare. Å være glad i oss selv og de viktige menneskene i våre liv.

Reaching for EnlightenmentDet starter med deg selv. Vi trenger mer ro og kjærlighet. Og det å få indre ro først er nøkkelen. Du må huske at det har ikke noe å si om du klarer en posisjon i yoga eller ikke. Vi skal kunne møte opp å le og smile på matten. Om du faller så reiser du deg igjen og prøver på nytt, uten å føle at du blir dømt eller har gjort noe feil. Det er det som er det vakre med en fin yoga praksis og spesielt den gode stemningen/energien i rommet du deler med andre mennesker.

Ønsker du å følge min yoga reise så finner du meg på facebook:

https://www.facebook.com/rebekahswanderlustyoga

Instagram: https://instagram.com/rebekahsfitlife/

Min kontakt informasjon Mail: Rebekahwyoga@gmail.com

The post Rebekah Ravonsheed appeared first on YogaPosten.

]]>
0
sebastian.brosche@gmail.com <![CDATA[Hvordan vasker jeg yogamatten min?]]> http://yogaposten.no/?p=3518 2015-10-07T06:00:59Z 2015-10-07T06:00:59Z Hvordan vasker jeg yogamatten?   Har du mistet instruksjonene på hvordan du vasker yogamatten din? – Her er noen tips på hvordan du får matten din som ny igjen:     Hvis matten er litt skittent:   Bruk en sprayflaske og en klut eller en fuktig svamp og lag en blanding av vann og Salo...

The post Hvordan vasker jeg yogamatten min? appeared first on YogaPosten.

]]>
Hvordan vasker jeg yogamatten?

 

Har du mistet instruksjonene på hvordan du vasker yogamatten din?

– Her er noen tips på hvordan du får matten din som ny igjen:

 

 

Hvis matten er litt skittent:

 

Bruk en sprayflaske og en klut eller en fuktig svamp og lag en blanding av vann og Salo (eller annet oppvaskmiddel), 2-3 dråper i ca 5 dl vann .

Gni kluten/svampen med saloblandingen over de skitne områdene og tørk deretter av matten med rent vann. Gni deretter med et frottéhåndkle. Heng matten til å lufttørke.

 

2d66f2bb8cb61b6ea759e4561ac261ac

 

 

Hvis matten er meget skittent:

Legg ned hele matten i en løsning av varmt vann og et mildt rengjøringsmiddel, bruk veldig lite da rester av såpe gjør matten glatt og vanskelig å praktisere på. Håndvaske matten grundig og skyll deretter i rent vann.

Klem ut overflødig vann og legg deretter matten på et tørt håndkle. Rull sammen matte og håndkle til en liten pølse og gå over matten din for å klemme ut så mye vann du kan. Heng matten til å lufttørke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan vasker jeg yogamatten?

Hvordan vasker jeg yogamatten?

The post Hvordan vasker jeg yogamatten min? appeared first on YogaPosten.

]]>
0
sebastian.brosche@gmail.com <![CDATA[Lin Mathisen]]> http://yogaposten.no/?p=3499 2015-09-05T08:52:30Z 2015-09-05T08:52:30Z Lin Mathisen er 42 år og ble kjent med yoga for ca to år siden. Hun har brukt yogaen for å finne frem til sin egen stemme, sine egne meninger, og det har hjulpet henne å kjenne trygghet og ta valg. ” Jeg bruker mye fra yogaen i hverdagen, til å reconnecte med kroppen. Men det aller viktigste er egenomsorgsfølelsen....

The post Lin Mathisen appeared first on YogaPosten.

]]>
lin profilLin Mathisen er 42 år og ble kjent med yoga for ca to år siden. Hun har brukt yogaen for å finne frem til sin egen stemme, sine egne meninger, og det har hjulpet henne å kjenne trygghet og ta valg. ” Jeg bruker mye fra yogaen i hverdagen, til å reconnecte med kroppen. Men det aller viktigste er egenomsorgsfølelsen. Den ble født på yogamatten på Zanti Yoga i Oslo, i et prosjekt de hadde i samarbeid med Ullevåls behandlingstilbud for sykelig overvektige, og det forandret alt!”

 

 

Hvilke motforestillinger hadde du mot yoga før du begynte?

At det var gymnastikk forbeholdt normalvektige kropper. Og at jeg måtte prestere noe der.

 

 

 

Hvordan var din første opplevelse med yoga?

Første gang da ernæringsfysiolog ved spesialisthelsetjenesten for behandling av sykelig overvekt lærte meg om “fjellet i meg”. Noe hun hadde fra et stressmestringskurs med mindfullness og yoga de ville tilby sine pasienter. “Fjellet i meg” viste seg å ha svar på utrolig mye jeg var usikker på. Det var det som fikk meg til å takke ja til invitasjonen til nevnte kurs. Jeg ante ikke engang at fjellet var yoga. Jeg følte bare at det virket. At en brikke falt på plass og jeg hadde fått et superkult verktøy jeg virkelig trengte.

 

 
lin 3Hva var det som fikk deg til å fortsette?

Jeg var akkurat ferdig med mine 3 måneder med røykesluttmedisin og tenkte det var perfekt timing for å lære stressmestring, så jeg ikke begynte igjen. Yogadelen av kursbeskrivelsen så jeg på som et nødvendig onde for å få med resten. Jeg ante ikke at nettopp yogaen skulle bli det viktigste. Jeg visste ikke navnet på en eneste posisjon, klarte bare noen få osv. men ble allikevel godt kjent med yoga, synes jeg.

 

Hva som fikk meg til å fortsette? Har du etter mange års elendig forhold til egen kropp først fått den gode egenomsorgsfølelsen vil du aldri, aldri gi slipp på den igjen. Gjennom yogaen passer jeg på det. Og det gjør meg trygg på at mitt nye liv med trening, gode valg etc ikke bare er et blaff. Det handler ikke bare om kg, men om hvordan livet føles å leve nå. Det er godt å ikke leve i krig mot egen kropp lenger, men kjenne at jeg oppriktig vil kroppen vel. Med yogaen i bagasjen turde jeg å gjennomføre min gastric bypass. Jeg visste nemlig at jeg nå hadde verktøyene jeg trengte for å klare ferden videre etter operasjonen. Uten det ville jeg sannsynligvis ha sabotert operasjonen nå.

 

 

 

 

 

Hva er det som gir deg motivasjon til å ta deg på en yogaklasse en regnværsdag?

Det er mitt myke sted å lande. Det dekker behovet for ro, velvære og omsorg som jeg forgjeves prøvde å dekke med mat og godterier før. Det er nettopp på regnværsdagene jeg trenger det mest! I tillegg har jeg ikke tall på hvor mange vondter, hodepiner/migreneanfall etc som har minsket eller forsvunnet i løpet av de myke yogatimene. Det viser seg at jeg fort kan stresse på meg mye rart. Med yoga får jeg gitt slipp. Logge av verden og logge på innover en times tid istedet.

 

lin 4

 

 

Hvordan finner du tid for yogaen i hverdagen din?

Hverdagen min består jo nå i å kombinere egen rehabilitering (jeg hadde BMI på nesten 60 og fungerte ikke så bra) og det å være mamma til barn med spesielle behov. Så nå får yogaen plass. Det blir muligens mer krevende etterhvert å finne plass til den, men jeg vet at yogaen må med. Kroppen fungerer best da.

 

 

 

 

 

Hvordan fant du ut hvilken type yoga som passet best for deg?Lin 1

Jeg har ikke prøvd så mye, men i en verden hvor alt skal være raskt og energisk og man stadig skal være pålogget omgivelsene er det deilig med rom for å roe ned og logge på innover i seg selv. Når den roen er på plass er det rom for å leke seg litt mer. Men først og fremst bruker jeg yoga for å lande, logge på innover og tune inn på kroppens behov. Jeg trener en god del ellers og den myke yogaen gjør at jeg føler meg rimelig trygg på at jeg ikke skader kroppen. Yoga hjelper meg med å fange opp kroppens signaler. Og for meg som har brukt et par tiår på å hate, ignorere og ikke ta hensyn til kroppens signaler er det godt å gang på gang komme tilbake til matten og få hjelp til å lytte innover. Å pleie det relativt nye, gode forholdet til kroppen.

 

 

 
Hva behøves i en yogaklasse for at du skal nyte den?

At den er prestasjonsfri, at yoga ikke forveksles med ren gymnastikk og at det er varmt nok i rommet.

 

 

 

 

 


Har yogaen spilt en rolle i din personlige utvikling?

Enormt. Jeg er utdannet sykepleier og visste en god del om hvordan egenomsorg så ut. Jeg klarte det allikevel ikke. Det var på yogamatten hos Zanti jeg innså at egenomsorg også er en FØLELSE. Der, i den yogasalen, ble min egenomsorgsfølelse født. Jeg hadde motoren (egenomsorgkunnskapen), men først nå hadde jeg også drivstoffet (egenomsorgsfølelsen). Og plutselig begynte ting å skje.

 

Jeg har gått ned snart 75 kg nå, men det er ikke den største endringen. Eller den viktigste. Vekten, det at jeg turde ta imot hjelp i form av bl.a. operasjon, det at jeg turde å begynne på treningssenteret osv. er bare konsekvenser av endringen som skjedde inni meg. Og det skjedde på yogamatten. I tillegg er yogaen et trygt sted å komme i kontakt med følelser som jeg har ignorert nesten på autopilot. Jeg husker en yogatime der jeg helt plutselig ble overveldet av sorg over hva jeg hadde gjort mot kroppen alle de årene jeg hatet den. Og samtidig hengivenhet for hvor tilgivende den har vært mot meg. Det var viktige følelser å komme i kontakt med i prosessen, slik at de kunne gjennomlever og bearbeides. Jeg har vært en som spesielt gjennom mat, flykter. Yoga er det motsatte av flukt. Det er tilstedeværelse.

 

 

 

 

 

 

Hva er den største forskjellen du har lagt merke til i din hverdag siden du begynte med yoga?

At egenomsorgsfølelsen er med og påvirker små og store valg jeg tar. At jeg har fått strukket og tøyd meg inn i min “nye” kropp slik at den føles stadig bedre å være i. Jeg hadde jo bl.a. kronisk høygravidsvai i ryggen. Den gjorde vondt. Yoga hjalp.

 

 
lin 2Hva var dine nærmestes reaksjoner når du fortalte at du hadde startet med yoga?

“Mamma, du vil at ALLE skal prøve yoga, du!” sier min datter litt oppgitt. Og hun har jo rett. Ellers har jeg fått høre at jeg er hyggeligere å omgås når jeg har vært på yoga. Så mannen min sender meg gjerne på time.

 

 

 

 

Er det noen spesiell som inspirerer deg til å fortsette din praksis?

Gode instruktører! Jeg er ikke så selvgående med yoga enda, så jeg storkoser meg på timene til Daniella og Rebekah ved Icon Lillestrøm. Psykolog og yogainstruktør Karen Kollien Nygaard ved Zanti Yoga i Oslo er også fantastisk. For å si det litt kleint; Yogasalen hennes var min egenomsorgsfølelse sin fødestue, og hun var “jordmor”. Jeg ble så glad da jeg oppdaget at det finnes instruktører av samme kaliber på treningssenteret mitt!

 

 

 

Ditt beste tips til de som er nysgjerrige på eller nylig har begynt sin yogareise?

Prøv det! Det er ikke sikkert at din forforståelse av hva yoga er stemmer. Det må oppleves. Og gjør gjerne litt research for å finne en instruktør (eller flere) som er god og kan gi deg mer enn instrukser om posisjoner. For yoga er, etter mitt syn, så veldig mye mer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lin Mathisen

Lin Mathisen

The post Lin Mathisen appeared first on YogaPosten.

]]>
1
sebastian.brosche@gmail.com <![CDATA[Lise Rydje]]> http://yogaposten.no/?p=3483 2015-08-14T06:00:34Z 2015-08-14T06:00:34Z Lise har trent yoga i over 1 år og har allerede deltatt på en yogaretreat og har begynt å finne balansen i sin håndstående. Hun har fokus på at trening skal være gøy å trener flere ganger i uken men bruker også yogaens teknikker i hverdagen; -Hver kveld før jeg sovner, konsentrerer jeg meg om...

The post Lise Rydje appeared first on YogaPosten.

]]>
422170_10152811216780103_2141367176_nLise har trent yoga i over 1 år og har allerede deltatt på en yogaretreat og har begynt å finne balansen i sin håndstående. Hun har fokus på at trening skal være gøy å trener flere ganger i uken men bruker også yogaens teknikker i hverdagen; -Hver kveld før jeg sovner, konsentrerer jeg meg om pusten, kobler ut tankene og følger hvor pusten går. Når barnebarnet er på besøk, leker vi mye på gulvet og gjør yogaøvelser. Han starter alltid med å gjøre det samme som meg og så ender han opp med å krype under og over meg.

 
Hvilke motforestillinger/fordommer hadde du mot yoga før du begynte?

Var sikker på at yoga var som zumba – umulig å få til med min kropp. I tillegg mente jeg at det var ikke “trening” nok.

 

 
Hvordan var din første opplevelse med yoga?

Det satt langt inne å bli med venninnen min og første timen var veldig “fnisete”. Ikke klarte jeg å bøye eller tøye kroppen noen steder, balansere var vanskelig og så avslutte med å ligge helt i ro…. det kriblet over hele kroppen!!!!

 

 

Hva er det som fikk deg til å fortsette?

20150718_175125Flere ting gjorde utslaget. Disse ordene fra instruktøren: “Føler du at du er den stiveste i timen her – da er det du som trenger det mest og vil ha størst utvikling” – de traff!!
Samt armbalansene, det var nytt , spennende, annerledes og langt utenfor min komfortsone.
I tillegg til styrkeøvelsen, en må virkelig være sterk i mage, armer, ben, rygg – ja hele kroppen for å klare yoga. Nå har jeg satt meg både delmål (mål jeg når og fornyer), hovedmål (langt frem, men på rett vei) og “hårete” mål (egentlig umulige – men er noe umulig, om en vil innerst inne?). Og målene går både på det styrkemessige og tøyinger, store utfordringer!

 

 

 

 

Hva er det som gir deg motivasjon til å ta deg på en yogaklasse en regnværsdag?

Instruktøren og de jeg møter igjen og igjen på timene. Det er så gøy å følge utviklingen til de andre og samtidig føle deres interesse for min utvikling. I tillegg er alle så glade!!

 

 

 

Hvordan finner du tid for yogaen i hverdagen din?20150718_175347

 

Det prioriteres høyt, så forsøker å unngå andre avtaler på mine yogadager. Benytter Yogahytta om vi drar på hytta/ferie.

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan fant du ut hvilken type yoga som passet best for deg?

YogaUnião sine akademitreninger og YogaUniãos sine flowtimer rangeres høyest. Det er tøffe timer og mestringsfølelsen etter hver time er verdifull. Myk yoga og stretching er også timer jeg forsøker å få med meg hver uke. Det er virkelig en stor utfordring å legge pusten til riktige steder / slappe av på riktige steder, og en stor glede når det klaffer. Må også innom Animalflow, den er skikkelig fysisk krevende og du blir så sliten i alle muskler, men “leken” gjennom timen er så gøy!!! Syntes det går en rød tråd gjennom alle timene. Noen øvelser går igjen i en eller annen form i flere av timene som gjør at jeg forstår mer og mer.

 

 

 

Hva behøves i en yogaklasse for at du skal nyte den?

Liker en hard og tøff time, hvor jeg kjenner at jeg har brukt kroppen. Men like mye trenger jeg stretching og savasana. Egentlig enkelt – behøver å møte opp på de ulike timene.

 

20150718_175258

 

 

 

Hva er den største forskjellen du har lagt merke til i din hverdag siden du begynte med yoga?

Har blitt mykere, fått bedre balanse og blitt bedre i bruken av pusten. Funnet en treningsform som gjør meg så glad!

 

 

 

Hva var dine nærmestes reaksjoner når du fortalte at du hadde startet med yoga?
De har bare vært positive, og bemerker at jeg er så glad når jeg kommer hjem fra yoga. Både svigersønn og svigerdatter har vært med meg på noen timer og har syntes det har vært bra. I sommer ble mannen min med til Hellas på Yogaretreat.

 

 

 

20150718_175428Er det noen spesiell som inspirerer deg til å fortsette din praksis?

Min instruktør Daniella står veldig høyt i kurs hos meg. Hun underviser på en forståelig måte; – er rolig, -tålmodig, – ser når vi er klare for neste steg, – forventer et neste steg (på en positiv måte) – inspirerende, – glad, – veldig tilstedeværende.

 

 

 

Ditt beste tips til de som er nysgjerrige på eller nylig har begynt sin yogareise?

Vær tålmodig, gi det litt tid og forsøk flere forskjellige timer. Det er så GØY!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lise Rydje

Lise Rydje

Lise Rydje

 

 

 

 

 

The post Lise Rydje appeared first on YogaPosten.

]]>
0
sebastian.brosche@gmail.com <![CDATA[What lies within]]> http://yogaposten.no/?p=3474 2015-08-07T06:00:17Z 2015-08-07T06:00:17Z The post What lies within appeared first on YogaPosten.

]]>
The post What lies within appeared first on YogaPosten.

]]>
0
sebastian.brosche@gmail.com <![CDATA[“Everything you can imagine is real.”]]> http://yogaposten.no/?p=3466 2015-07-30T06:00:07Z 2015-07-30T06:00:07Z “Everything you can imagine is real.” ― Pablo Picasso   Paul Smith ble født med cerebral parese, noe som man på 1920-tallet ikke hadde mye kunnskap om. Han lærte seg å snakke i 16 års alderen og gå når han var 32.  Når du ser hva han er i stand til i dag vil du ikke tvile lenger på at...

The post “Everything you can imagine is real.” appeared first on YogaPosten.

]]>
“Everything you can imagine is real.” ― Pablo Picasso

 

Paul Smith ble født med cerebral parese, noe som man på 1920-tallet ikke hadde mye kunnskap om. Han lærte seg å snakke i 16 års alderen og gå når han var 32.  Når du ser hva han er i stand til i dag vil du ikke tvile lenger på at alt er mulig!

 

 

The post “Everything you can imagine is real.” appeared first on YogaPosten.

]]>
0
sebastian.brosche@gmail.com <![CDATA[Yoga for barn!]]> http://yogaposten.no/?p=3444 2015-07-23T06:00:23Z 2015-07-23T06:00:23Z   Yoga for barn! Har du lyst å la barna dine teste ut yoga? YogaPosten veileder deg inn i barneyogaens verden og gir deg mange grunner til at tanken om barneyoga er en god ide.   5 gode grunner til å sende barna på yoga!     1.Yoga er for barn Man sier at yogapositurer er noe som...

The post Yoga for barn! appeared first on YogaPosten.

]]>
 

Yoga for barn!

Har du lyst å la barna dine teste ut yoga? YogaPosten veileder deg inn i barneyogaens verden og gir deg mange grunner til at tanken om barneyoga er en god ide.

 

5 gode grunner til å sende barna på yoga!

 

 

1.Yoga er for barn

Man sier at yogapositurer er noe som kroppen vår skal kunne gjøre naturlig. Dette blir veldig tydelig når du observerer barn som gjør yoga sammen. De har så lett for å kringle seg sammen i alle disse posisjoner som vi voksne synes er så utfordrende. Barn er og veldig nysjerrige på hvordan de kan bruke kroppen sin fullt ut.

 

istock_000016641973small

 

2. Det er morsomt

Innen barnyoga bruker man ofte inspirasjon fra dyr, vekster og historier rundt posisjonen man skal lære. Barn elsker å leke, være oppned og gjøre partnerøvelser; dette er derfor ofte en naturlig del av en barneyogatime.

 

 

 

3. Forbereder barnen for skoleåren

Alle vet at barn liker å være i bevegelse. Men det blir ofte problem hvis barnet ditt aldrig får lære å være i ro; spesielt som skolen begynner med lange dager med mye stillesittende oppgaver og aktiviteter. Med yoga får barn lære å være med seg selv i stillhet. De får oppleve hvordan det føles å lytte og konsentrere seg. I begynnelsen vil det ofte være vanskelig for de aller fleste, men når de får prøvd yogaposisjonene, pusteøvelsene, meditasjonen og gruppeøvelsene vil barna ofte sette stor pris på den ro og stillhet som alltid finnes i en yogaklasse.Mange foreldre tror nesten ikke sine egne øyne når de ser barnet sitt ligge helt i ro i fFun-Kids-Yoga-Partylere minutter på slutten av en yogaklasse.

 

 

 

 

 

 

 

4. Det bygger selvtillit.

Selv etter den minste lille ting, som å mestre å balansere i treets posisjon, vil barnet ditt komme hjem og vise deg “Mamma/pappa se på hva jeg får til” og kanskje til og med utfordre deg til å prøve. Denne mestringsfølelsen er viktig for å bygge selvtillit som helt sikkert vil komme til å hjelpe dem i fremtiden.

 

 

 

5. Hjelper barnet å utvikle viktige egenskaper.

Yoga for barn handler mye om å ha det gøy med leker og gruppeøvelser, men i en yogatime får de også lære noen av de viktigeste egenskapene som kommer med å være menneske; å være snille, respektere hverandre og lære å samarbeide.

4259255_orig

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga for barn!

Yoga for barn!

The post Yoga for barn! appeared first on YogaPosten.

]]>
0
sebastian.brosche@gmail.com <![CDATA[GRATIS MEDLEMSKAP på JoyYoga]]> http://yogaposten.no/?p=3419 2015-07-16T06:00:24Z 2015-07-16T06:00:24Z GRAND OPENING  Joy Yoga OSLO 1&2 august   Da smeller det! I helgen er det Grand Opening på JoyYoga med gratis klasser og sjansen om å vinne 1 års gratis medlemskap! Det vil bli servert smoothies og du kan regne med en hyggelig stemning!   Bli med i trekningen om å vinne 1 år gratis medlemskap, det eneste...

The post GRATIS MEDLEMSKAP på JoyYoga appeared first on YogaPosten.

]]>
GRAND OPENING  Joy Yoga OSLO 1&2 august

 

Da smeller det! I helgen er det Grand Opening på JoyYoga med gratis klasser og sjansen om å vinne 1 års gratis medlemskap! Det vil bli servert smoothies og du kan regne med en hyggelig stemning!

 

Bli med i trekningen om å vinne 1 år gratis medlemskap, det eneste du trenger å gjøre er å dele eventet på facebook og tagge JOY Yoga!
Del med dine venner at JOY har gratis klasser og smoothies 1&2 August så alle‪#‎osloyogis‬ får testet JOYs sine klasser.

Vinneren trekkes 31 juli !

 

HER FINNER DU EVENTET

 

The post GRATIS MEDLEMSKAP på JoyYoga appeared first on YogaPosten.

]]>
0
sebastian.brosche@gmail.com <![CDATA[I want to be happy!]]> http://yogaposten.no/?p=3438 2015-07-09T06:00:05Z 2015-07-09T06:00:05Z The post I want to be happy! appeared first on YogaPosten.

]]>
The post I want to be happy! appeared first on YogaPosten.

]]>
0
sebastian.brosche@gmail.com <![CDATA[Når penger ikke styrer deg!]]> http://yogaposten.no/?p=3428 2015-07-02T06:00:08Z 2015-07-02T06:00:08Z Når penger ikke styrer deg!   I ukens video inspirerer Alan Watts oss til å tenke forbi penger for å ikke la de styre våre valg. Med 3 minutter hjelper han oss på veien med å finne motivasjon til å gjøre det vi ønsker med livet vårt!                ...

The post Når penger ikke styrer deg! appeared first on YogaPosten.

]]>
Når penger ikke styrer deg!

 

I ukens video inspirerer Alan Watts oss til å tenke forbi penger for å ikke la de styre våre valg.

Med 3 minutter hjelper han oss på veien med å finne motivasjon til å gjøre det vi ønsker med livet vårt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Når penger ikke styrer deg!

Når penger ikke styrer deg!

The post Når penger ikke styrer deg! appeared first on YogaPosten.

]]>
0